Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Araştırma Merkezi, “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” semineri düzenledi. Seminerde gıda güvenliği ve kalitesi ele alındı ve tarladan sofraya uzanan süreçteki denetim ve yönetim uygulamalarının uluslararası boyutu vurgulandı. Katılımcılara güncel gelişmeler aktarılarak, küresel düzeydeki gıda güvenliği standartları tanıtıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beyza Hatice Ulusoy’un sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, gıda güvenliğinin geniş kapsamlı bir konu olduğu ve uluslararası iş birliği ve bilgi paylaşımının güvenli gıda üretimini desteklediğine dikkat çekildi.

Seminerde Akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşirken, Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden de seminerde yer aldı. Prof. Dr. Özden, merkezin Kıbrıs’a özgü tarım değerlerini koruma ve bilimsel temelde gelecek nesillere aktarma misyonuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Özden, merkezin aynı zamanda tarım, gıda ve kırsal kalkınma konularında ulusal ve uluslararası iş birliklerine odaklanarak yerel değerleri yaşatmayı ve toplumla paylaşmayı amaçladığını ifade etti. Merkezin aynı zamanda KKTC’nin AB uyum sürecine katkı sağlamak için bilimsel üretim hedeflediğini belirtti.

Prof. Dr. Beyza Hatice Ulusoy, “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” sunumunda küreselleşmenin ve teknolojik ilerlemelerin gıda güvenliği yönetimi üzerindeki etkisini detaylı bir şekilde ele aldı. Özellikle soğuk zincir sistemleri ve lojistik altyapıdaki gelişmelerin güvenli taşımacılıkta önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ulusoy, blockchain teknolojisinin ürün izlenebilirliğine katkı sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Ulusoy, akıllı tarım uygulamalarının üretim verimliliğini artırdığını ve küresel pazar erişimini kolaylaştırdığını belirterek, gıda güvenliği sağlanırken uluslararası düzeyde uyumlu yasal düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda, toplumsal etkisi olan güvensiz gıda tüketiminin önlenmesi için uluslararası düzeyde iş birliği gerektiğini belirtti.

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Uzmanından kritik uyarı: Kahvaltısız beyin yavaşlar mı?

YKS gibi yüksek dikkat gerektiren sınavlar öncesinde doğru beslenmenin önemi büyük. Uzmanlara göre, sınav sabahı kahvaltı yapmamak dikkat süresini ve bilişsel performansı düşürebiliyor. İşte sınav döneminde beslenmeye dair kritik ipuçları…

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.