IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

IMF ve Dünya Bankası, Avrupa Bölgesi Ekonomileri Hakkında Bilgilendirme Yaptı

IMF ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları kapsamında, Avrupa bölgesi ekonomilerine dair önemli açıklamalar yapıldı. Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerine ilişkin konuşan Kammer, “Büyüme performansında gördüğümüz olumlu trendler, 2024’ün ikinci yarısında güçlü bir ivmenin devam edeceğini gösteriyor. Bu durum büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edilmesine neden oldu. Tarifeler ve belirsizliklerin etkisini aza indirmek adına önemli bir adım.” açıklamasında bulundu.

Alfred Kammer, Türk hükümetinin enflasyonla mücadele programının ilerlediğini vurgulayarak, ekonomi ekibinin dezenflasyon programını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirtti.

Kammer, dezenflasyon sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, daha sıkı bir maliye politikası uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu adımın ekonominin uzun süreli kırılganlığını azaltacağını ve öngörülemez risklerle başa çıkmayı kolaylaştıracağını dile getirdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME TAHMİNLERİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre, Türkiye ekonomisinin bu yılki büyüme tahmini hafifçe yukarı yönlü revize edilirken, gelecek yıl için tahmin sabit kalmıştı.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025 yılında yüzde 2,7 büyümesinin ardından 2026’da yüzde 3,2’ye hızlanmasının beklendiği belirtilmişti.

IMF’nin ocak ayında yayımladığı tahminlere göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 büyüme göstermesi bekleniyordu. Gelecek yıl için ise büyüme tahmini yüzde 3,2 olarak öngörülmüştü.

Related Posts

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir